Oyun Yazma Yarışması



Bu sene altıncısı düzenlenecek olan Mitos-Boyut Tiyatro Yayınları’nın oyun yazma yarışmasına hazır mısınız? Tiyatroya duyulan ilgiyi artırmanın yanı sıra, oyun yazarlığına da dikkat çekmek ve yeni yazarları özendirmek amaçlı düzenlenecek olan oyun yazma yarışmasında, yarışmanın seçici kurulu arasında Prof. Dr. Metin Balay ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı olarak görev alan Aslı Öngeren gibi alanında yetkin ve değerli isimler yer alıyor. Konu sınırlamasının olmadığı yarışmada katılım koşulları ise şu şekilde:

1. Yarışmaya oyun yazarı olarak herkes katılabilir.

2. Konu sınırlaması yoktur. Oyunlar, özgün yeni çalışmalar olacaktır; roman, öykü, şiir, anı, oyun vb. gibi yapıtlardan yapılmış uyarlamalar ile çocuk oyunları ve kısa oyunlar yarışma dışıdır.

3. Oyun metinleri en az 50.000 bilgisayar vuruşlu (aralıklar dahil) olacaktır; bu koşula uymayan metinler yarışma dışı bırakılacaktır.

4. Oyunlar, son başvuru tarihine kadar, hiçbir yerde yayımlanmamış, ödenekli veya profesyonel tiyatrolarda oynanmamış, yarışmalarda ödül almamış olmalıdır.

5. Yarışmaya en çok 2 (iki) oyunla başvurulabilinir.

6. Yarışma sonunda, gelen oyunlardan 3 (üç) oyuna, derecelendirme yapmadan En İyi Oyun ödülü verilecektir.

7. Seçici Kurul’un derecelendirmeden seçeceği üç oyun bir arada tek kitap halinde yayımlanacak ve kazanan her yazara basılacak bu yarışma kitabından 20’şer adet ve kendilerinin yayınevimizi yayınlarından seçeceği kitaplardan 1.500 TL tutarında kitap verilecektir.

8. Oyunlar, 30 Haziran 2014 tarihi akşamına kadar, dijital ortamda, CD / flaş bellek ile yayınevine bizzat teslim edilmeli (ya da posta ile gönderilmeli) veya internet aracılığıyla ‘’mitosboyutyarisma@gmail.com’’ adresine e-mail ile iletilmelidir. E-mail ile gönderilecek oyunların yayınevimize ulaştığı kendilerine e-mail ile mutlaka bildirilecektir.
Yayınevinin adresi: Mitos-Boyut Yayınları, Osmanlı Sokağı Osmanlı İşmerkezi 18/12 Taksim, Beyoğlu / 34437 İstanbul (Tel. 212. 249 87 37-38)

9. Başvuruda bulunanlar, adlarını, adreslerini, kısa özgeçmişlerini ve telefon numaralarını, gönderecekleri oyun metninin başına açıkça yazmalıdırlar. Yazarının kimliği, adresi, özgeçmişi olmayan metinler yarışma dışı tutulur.

Yarışmanın sonuçları, 29 Eylül Pazartesi günü açıklanacak.

 
Divit Atölyesi | Baş Üstü Edebiyatı